Filter

close
0
Onbeperkt
Van planten in huis kijkt niemand meer op. Maar vroeger waren onze groene vrienden alleen buitenshuis te vinden. Tot mensen besloten het groen naar binnen te halen. Waarom en hoe dat gebeurde lees je hier. De meeste kamerplanten zijn afkomstig uit warme oorden, zoals het tropisch regenwoud. In Europa werd voor het eerst kennis gemaakt met deze exoten toen ze eeuwen geleden door reizigers meegenomen werden van hun verre reizen. De nieuwe ontdekkingen kregen dan een plek in botanische tuinen en plantenkassen, waar ze bestudeerd en gekweekt werden. Het klimaat binnenshuis was namelijk nog niet plant-proof, want te donker en koud.

Bring back nature

Vanaf het midden van de negentiende eeuw zorgen betere isolatie en grotere ramen ervoor dat planten binnen kunnen overleven - en daar wordt dankbaar gebruik van gemaakt. Door de industriële revolutie wonen steeds meer mensen in steden, weg van de natuur. Met planten in huis wordt de verbinding met de natuur als het ware teruggebracht. Ook is planten houden niet langer voor de allerrijksten weggelegd. Door de opkomst van professionele telers worden planten goedkoper en dus voor meer mensen beschikbaar. Langzaam maar zeker vinden steeds meer planten hun weg naar de woonkamer.

Mooi van binnen én van buiten

Vanaf eind negentiende eeuw verandert de kijk op het inrichten van huizen. Planten worden gezien als verrijking voor een ruimte én als decoratie object. De esthetische waarde van planten wordt daardoor belangrijker. Ook ontdekken mensen dat planten bijdragen aan een gezonder leefklimaat. Sindsdien zijn kamerplanten niet meer weg te denken uit het interieur. En zijn er ieder decennia weer andere planten populair. Zo waren in de jaren vijftig varens hot. En zijn de jaren 60 en 70 onlosmakend verbonden met de pannenkoekplant, hertshoorn en Sansevieria. En wedden dat je de cactus en orchidee op oude familiekiekjes tegenkomt?Weergave:
  1 / 28  Bezig met laden...
  • local_shipping Vandaag besteld, morgen in huis
  • access_time Altijd beschikbaar (24/7)
  • thumb_up Online veilig & snel betalen
  • local_shipping Vandaag besteld, morgen in huis
  • access_time Altijd beschikbaar (24/7)
  • thumb_up Online veilig & snel betalen
   1  2 3 4 5  


Zeven tips van Plant & Bloem voor het verzorgen van jouw groene planten in huis.

1. Zet de groene planten op de juiste plek. Een gezonde groene plant geniet van zijn plekje in huis. 
2. Geef de groene planten de juiste hoeveelheid water. 
3. Geef jouw groene planten de ruimte. 
4. Houd je groene planten schoon.
5. Geef je groene planten voldoende en de juiste voeding.
6. Zet je groene binnenplanten ook eens buiten.
7. Denk goed na over de potwaar je jouw groene planten in zet.


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies